Τρίτη 5 Μαΐου 2020

" Ο τίμιος βοσκός " της Χριστίνας Γκουντινάκη








Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα αγρόκτημα ζούσε μία φτωχή οικογένεια, η οποία δεν είχε αρκετά χρήματα για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της.
Το μόνο που είχε ήταν μερικά ζώα και ανθρώπους που τους αγαπούσαν και αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής τους . Μία μέρα λοιπόν καθώς ο πατέρας με τον γιό του πήγαν τα ζώα στο δάσος να βοσκήσουν αντίκρισαν μία πελώρια σπηλιά που δεν είχε τύχει ποτέ να ξαναδούν .
Γεμάτοι περιέργεια άρχισαν να εξερευνούν την σπηλιά. Υπήρχαν διάφορες όμορφες και παλιές τοιχογραφίες. Όσο προχωρούσαν στο εσωτερικό της το σκοτάδι κυριαρχούσε όλο και περισσότερο. Ξαφνικά, το μικρό αγόρι είδε μία περίεργη και σκονισμένη πλάκα, πάνω στην οποία ήταν χαραγμένοι κάποιοι χρησμοί όπου ήταν αδύνατο να καταλάβει κανείς.
Μπορεί αυτή η πλάκα να αξίζει μία περιούσια! σκέφτηκε ο αγρότης και πράγματι ύστερα από τον έλεγχο ενός αρχαιολόγου ανακάλυψαν ότι αυτή η πλάκα προερχόταν από τα μυκηναϊκά  χρόνια. Η αξία της ήταν τεράστια! Ο πατέρας βρισκόταν σε μεγάλο δίλημμα. Σκεφτόταν αρχικά να την πουλήσει και με τα χρήματα που θα αποκτούσε θα βοηθούσε την οικογένειά του. Έτσι θα ζούσαν μία όμορφη και γεμάτη ανέσεις ζωή. Τελικά όμως αποφάσισε να την δώσει στο μουσείο Αρχαίας Ιστορίας. Πίστεψε ότι αυτή του η πράξη θα τον τιμούσε.
Το μουσείο έμεινε έκπληκτο με αυτήν την ανακάλυψη. Αφού ευχαρίστησαν τον φτωχό αγρότη, του έδωσαν ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με την αξία της πλάκας. Ο αγρότης όμως ένιωθε πλέον σπουδαίος και χαρούμενος με αυτή του την πράξη.
Κατάφερε να ξεπληρώσει αρκετά από τα χρέη της οικογένειάς του και με τα λίγα χρήματα που του είχαν απομείνει αποφάσισε να κάνει ένα τραπέζι, στους ανθρώπους που είχαν σταθεί δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να μην ήταν ακόμα πλούσιοι, αλλά δεν ήθελαν κάτι διαφορετικό. Είχαν τους φίλους τους και τους συγγενείς που ήταν δίπλα τους και τους αγαπούσαν και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος θησαυρός που είχαν αποκτήσει!!!
                                                                           Χριστίνα Γκουντινάκη, Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.