Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδια στον κόσμο της πραγματικότητας ( 2ο μέρος)



Μαξ Ερνστ

Τα ταξίδια είναι ζωντανές εμπειρίες. Ο τουρισμός ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες ενός ανθρώπου, γιατί γνωρίζει άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους ζώντας έστω για λίγες μέρες μαζί τους. Αποκτά γνώσεις και εμπειρίες και βιώνει πολιτιστικά δρώμενα άλλων τόπων. Τα ταξίδια είναι ψυχαγωγικά και είναι ένας τρόπος για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινή ρουτίνα.
          Κάθε ταξίδι είναι και μία περιπέτεια. Τις περισσότερες φορές είναι ευχάριστη, τυχαίνει όμως να καταλήγει δυσάρεστα, όταν δεν υπολογίζει κάποιος τους κινδύνους που ενέχει η αλλαγή περιβάλλοντος. Ένα θλιβερό παράδειγμα ήταν οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το παλιρροϊκό κύμα, ενώ παραθέριζαν!!!
Μερικές φορές τα πραγματικά ταξίδια είναι όνειρο ζωής. Είναι η ελπίδα για μια νέα ζωή, μακριά από πολέμους και κινδύνους. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ταξιδεύουν με κίνδυνο της ζωής τους και ενώ για άλλους τα πραγματικά ταξίδια αποβαίνουν ευχάριστα, τους πρόσφυγες τις περισσότερες φορές τους οδηγούν σε σκηνές και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ταξιδεύουν με όνειρα που πολλές φορές βυθίζονται στα πέλαγα μαζί τους και αν γλυτώσουν το κίνδυνο κατά την μετακίνησή τους έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα, το κρύο, μα πάνω από όλα την «ανθρώπινη» απόρριψη...
          Όπως και να έχει όμως κάθε πραγματικό ταξίδι είναι και μία πρόκληση. Είτε αφορά την ψυχαγωγία, είτε την επιβίωση ενεργοποιεί τις αισθήσεις και τους μηχανισμούς άμυνας ή προσαρμογής σε νέες καταστάσεις. Αυτό είναι το νόημα της ζωής.
                                                             Σωτήρης Γαβριηλίδης , Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.