Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Φανταστικά και πραγματικά ταξίδια , της Αφροδίτης Μαλλίτου



Τα ταξίδια της φαντασίας μας  είναι η απελευθέρωση της ψυχής μας. Είναι τα όμορφα διαλείμματα της κουραστικής ημέρας  στην εποχή  που ζούμε. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Σημασία έχει να είναι διασκεδαστικά.
  Δημιουργούνται υποσυνείδητα και έχουν σχέση με πράγματα που ίσως θέλουμε να συμβούν στην πραγματικότητα. Αν τα πιστέψουμε μάλιστα, μπορεί και να πραγματοποιηθούν. Μας ξεκουράζουν και μας κάνουν να ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
  Για πολλούς  ανθρώπους μάλιστα, λειτουργούν και ως πηγή ενέργειας. Τα υπερρεαλιστικά ταξίδια, ουσιαστικά, είναι όνειρα. Όνειρα που βλέπουμε είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά μάτια. Αυτά τα ταξίδια-όνειρα, είναι πολύ ενδιαφέροντα και έχουν σχέση κυρίως με το μέλλον, δηλαδή με το τί  θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στη ζωή μας.
  Υπάρχουν όμως και τα πραγματικά ταξίδια στο κόσμο. Τα ταξίδια αυτά γίνονται είτε για την διασκέδαση και την ψυχαγωγία μας, είτε γιατί μπορεί να είναι μέρος της δουλειάς κάποιου ή ακόμη και από ανάγκη.
  Τα ταξίδια που  γίνονται για την διασκέδαση-ψυχαγωγία, μας προσφέρουν καινούριες γνώσεις, απίστευτες εμπειρίες και συμβάλλουν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας σε όποια ηλικία κι εάν είμαστε. Μάλιστα μας εκπολιτίζουν και μαθαίνουμε έτσι την κουλτούρα και τη ζωή, που διαφέρει από σύνορο σε σύνορο.

  Τα ταξίδια άλλες φορές είναι μέρος της δουλείας μας. Μέσα από αυτά κάποιος βγάζει τα χρήματα με τα οποία ζει, όπως ένας ναυτικός ή ένας ξεναγός, ακόμη και ένας οδηγός λεωφορείου.
  Τέλος, κάποια ταξίδια γίνονται από ανάγκη αποφυγής μίας δύσκολης κατάστασης, είτε της φτώχειας, είτε του πολέμου , είτε ακόμη και του ρατσισμού. Αυτοί που ταξιδεύουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο είναι οι ονομαζόμενοι πρόσφυγες και ταξιδεύουν κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό το φαινόμενο της προσφυγιάς είναι σήμερα πολύ γνωστό σε εμάς τους Έλληνες και γενικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
πρωινό αστέρι, Μιρό
  Τελειώνοντας αξίζει να σημειωθεί, πως τα ταξίδια είτε φανταστικά, είτε πραγματικά, μας εξιτάρουν και κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή μας, αλλά και μας βοηθάν άλλοτε να γίνει πιο εύκολη. Μπορούμε ακόμη και να τα χαρακτηρίσουμε σαν όνειρα!
ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ λοιπόν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     



   
Αφροδίτη Μαλλίτου, Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.