Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Το ψέμα» της Ζωρζ Σαρή



Ζωρζ Σαρή

( ή αλλιώς , μια καινούρια αρχή μέσα στο ψέμα;)

Ένα γεγονός  - το διαζύγιο των γονιών της- αναγκάζει τη Χριστίνα να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να πάει στην Αθήνα, μια πόλη που εξαιτίας των όσων πέρασε της φαίνεται άσχημη.
Επειδή ο θείος της είναι καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο  , η Χριστίνα γράφεται σε αυτό το λύκειο , χωρίς να πληρώνει δίδακτρα!
Με την παρότρυνση του θείου της και από την ντροπή της για την οικονομική και οικογενειακή της κατάσταση η Χριστίνα αναγκάζεται να δημιουργήσει ένα ψέμα και να ζει με αυτό. Λέει σε όλους ότι ο πατέρας  της είναι επιχειρηματίας και συνέχεια ταξιδεύει …
Ο καιρός περνάει  και η ίδια  δημιουργεί φιλίες , είναι καλή μαθήτρια και όλοι την συμπαθούν , παρόλο που τη θεωρούν λίγο περίεργη. Ώσπου ένα ατυχές γεγονός την κάνει να καταλάβει πόσο λάθος ήταν που έλεγε ψέματα…
Πώς εξελίσσεται αυτό το ψέμα;
Ποιος τιμωρείται πραγματικά;
Τι γίνεται  με την Χριστίνα;
Μου αρέσει ο τρόπος που η συγγραφέας περιγράφει τα γεγονότα και τα πρόσωπα, γιατί χρησιμοποιεί απλό και ωραίο λεξιλόγιο - στο βιβλίο υπάρχουν λέξεις που σε βοηθούν να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου-. Ακόμη, χρησιμοποιεί πολλά επίθετα και έτσι κάνει το κείμενο πιο ζωντανό. Επίσης,  βάζει πολλά πρόσωπα στην ιστορία και τα περιγράφει όλα, αλλά δεν μου αρέσει το τέλος της ιστορίας , γιατί είναι πολύ απότομο, ενώ θα μπορούσε να γράψει πως η Χριστίνα αποκάλυψε την αλήθεια και στα υπόλοιπα παιδιά.
                                                                                                                      Χρύσα  Φάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.