Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"Η πιο έξυπνη γάτα μου, η Έλλη" της Μαρίας Αποστολίας Κοντογιάννη


Κάποτε ζούσε μία γάτα στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Η γάτα ήταν αδύνατη, με πολλά χρώματα ,γυαλιστερό και μαλακό τρίχωμα και τη λέγανε Έλλη. Ήταν παιχνιδιάρα, πολύ αγαπητή στα παιδιά, έξυπνη, καθαρή και είχε πάντα ένα μέρος να κοιμάται. Όταν ήταν έξω και ήθελε να μπει στο σπίτι, γρατσουνούσε την πόρτα και τα παιδιά έτρεχαν να ανοίξουν. Όταν πάλι ήταν μέσα και ήθελε να βγει πήγαινε στη πόρτα και νιαούριζε επίμονα κι έτσι πάντα η οικογένεια καταλάβαινε τι ήθελε. Η γάτα αυτή ζούσε ως μέλος της οικογένειας και όλοι την αγαπούσαν και την πρόσεχαν.

Ένα χειμώνα η Έλλη έμεινε έγκυος και όλοι περίμεναν πως θα γεννούσε στο σπίτι. Όμως η γάτα είχε αρκετές μέρες να φανεί και η οικογένεια κατάλαβε ότι η γάτα τους γέννησε αλλού. Μετά από μια εβδομάδα περίπου τα παιδιά είδαν στο παράθυρο του δωματίου τους την Έλλη να κουβαλά κάτι. Νομίζοντας πως είναι ποντίκι το λένε στη μητέρα τους κι αυτή ανοίγει την πόρτα και η γάτα τρέχοντας πηγαίνει στη μισάνοιχτη ντουλάπα της αποθήκης. Η οικογένεια ανυπόμονη, αλλά χωρίς να τρομάξει την Έλλη, την παρακολουθεί που ξαναβγαίνει έξω και φέρνει και κάτι ακόμα. Μετά από λίγο πήγαν να δουν τι έφερε τελικά η γάτα. Μέσα στη ντουλάπα υπήρχαν δύο μικρά, σχεδόν νεογέννητα γατάκια.

Όλοι κατάλαβαν πόση εμπιστοσύνη και πόση ασφάλεια ένιωθε η γάτα με την οικογένεια. Έτσι τα παιδιά έβγαλαν τα ρούχα του πατέρα τους από τη ντουλάπα και εκεί έκαναν ένα ζεστό, άνετο και ασφαλές καταφύγιο για τη γάτα και τα γατάκια της. Η γάτα ήταν όλη μέρα στη φωλιά με τα γατάκια της κι έβγαινε έξω μόνο για την ανάγκη της.

Καθώς τα γατάκια μεγάλωναν άρχισε να τους μαθαίνει να παλεύουν, να σκαρφαλώνουν, να τρώνε τροφή από το πιάτο τους και να εξερευνούν το σπίτι. Αυτό όμως ήτανε πρόβλημα για την μητέρα, η οποία δεν μπορούδε να κρατήσει πλέον τις γάτες μέσα στο σπίτι. Οι γάτες βρήκαν καινούργια φωλιά στο υπόγειο του σπιτιού και ζούσαν εκεί πολύ καλύτερα απ’ ό, τι μέσα στο σπίτι και χωρίς ζημιές…

Στην γατούλα μου την Έλλη που δεν ζει πια,

με πολλή, πολλή αγάπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.