Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της: μια δοκιμασία αυτογνωσίας.


Η «Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» είναι ένα διαχρονικό μυθιστόρημα κοινωνικού περιεχομένου της Άλκη Ζέη με πρωταγωνίστρια μια κοπέλα δεκατριών χρονών που δοκιμάζεται αντιμετωπίζοντας κάποια οδυνηρά οικογενειακά, αλλά και προσωπικά προβλήματα.
Ζει με τους γονείς της, που είναι έλληνες δάσκαλοι, στη Γερμανία και λατρεύει το Άαχεν, τη πόλη όπου κατοικεί. Απολαμβάνει γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά την κάθε στιγμή χωρίς να καταλάβει πως τα πράγματα μεταξύ των γονιών της δεν πάνε καλά.
Όταν τελικά οι γονείς της χωρίζουν και ο καθένας ξεκινάει τη δική του ζωή η Κωνσταντίνα αναγκάζεται να επιστέψει στην Ελλάδα και να μείνει με τη γιαγιά της, η οποία της μιλάει μόνο για τον εμφύλιο και την αντίσταση. Και έτσι, μακριά από τους γονείς της, τους φίλους της, όλα όσα αγαπούσε στο Άαχεν και με τη γιαγιά της εντελώς αδιάφορη η Κωνσταντίνα εθίζεται στα ναρκωτικά. Προτιμά να νιώθει δυνατή και γεμάτη καλή διάθεση έστω για λίγο παρά μόνη και χωρίς κανένα να τη στηρίζει…Όμως τελικά θα μπορέσει να γλιτώσει από αυτόν τον κίνδυνο; Ποιο θα είναι το δίδαγμα στη ζωή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.